27-vuotias kauppatieteilijä kirjoittaa omasta viiniharrastuksestaan. Aktiivinen maistelutoiminta alkoi syksyllä 1999 ja sen jälkeen mielenkiinto viinejä kohtaan on vain kasvanut. Viinit tulee nautiskeltua ystävien seurassa, kotisohvalla ja tietenkin kuppiloissa. Kellariin on kertynyt joitakin hyviä pulloja tulevaisuudessa juotaviksi, mutta keräilijä en missään tapauksessa ole, ainakaan vielä.

Tämän blogin tarkoituksena on toimia ennen kaikkea itselleni arkistona viineistä, joita on tullut maistettua. Aiemmin pidin Excelissä jonkinlaista taulukkoa, johon arvioita kasasin, mutta se ei ole ikinä toiminut niin hyvin kuin haluaisin. Lisäksi blogiin pääsee käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Tietysti olen pelkästään tyytyväinen jos joku muukin sattuu arvioitani lukemaan – toivottavasti blogistani on hyötyä muidenkin viinivalintoihin!

Parhaiten itseäni pystyn varmasti kuvaamaan kertomalla mitä tykkään juoda; näin satunnainen kävijä voi hieman arvioida, josko makuni on saman tyylinen ja kannattaako näin laatuarvioihini välttämättä luottaa. Minun makuni? Ensinnäkin, useimmiten sitä parempaa, mitä kuivempaa. Kärjistäen samppanjaa/kuohuviiniä sekä valkkareita usein, punaviinejä hieman harvemmin. Perinteisesti tuo on mennyt kuitenkin niin, että kesällä maistuvat valkkarit, talvella punkut, kun taas samppanjaa nauttisin mieluiten joka päivä. Listaan tähän vielä referenssiksi omat arkisuosikkini ja viinit, jotka ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

Enemmän tai vähemmän arkisia suosikkeja: Codorníu Cuvée Raventós Brut star2.png, Segura Viudas Lavit Brut Nature star2.png, Deutz Brut Classic 2star3.png, G.H. Martel Cuvée Victoire Brut Millésimé 2star3.png, Ninth Island Sauvignon Blanc 1_5stars2.png, Freiherr Heyl zu Herrnsheim Estate Riesling 1_5stars2.png, Val Duna Chardonnay 0_5star1.png, Don Camillo Farnese Sangiovese star2.png, Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2star3.png, Ferreira LBV Port star2.png.

Parhaat ikinä: Charles Heidsieck Brut Réserve Mis en Cave 1997 3stars2.png, Krug Grande Cuvée 3stars2.png, Savennières-la-Roche-aux-Moines Clos de la Bergerie 1997 2_5stars2.png, Silex 2003 3stars2.png, Tignanello 2001 2_5stars2.png, Marques de Arienzo Reserva Especial 1994 2_5stars2.png, Château Gruaud-Larose 1986 3stars2.png, Leroux Coteaux du Layon 1973 3stars2.png, Taylor’s Quinta de Terra Feita Vintage Port 1982 2_5stars2.png.

Kysymyksiä, ehdotuksia, palautetta?

jaacola (at) gmail.com

Advertisement

2 vastausta to “Kuka? Mitä? Häh?”

 1. Jari Pyy Says:

  Hei olin hommissa noissa suomen viisuissa ja olin georgian yht.henkilönä ko tapahtumassa,sain heidän tiiminsä johtajalta kolme pulloa Georgialaista (ent Gruusia) punaviiniä joita he tuottivat suomeen 200pll erän josta tarjoiltiin heidän juhlassaan 195pll (pullot numeroituja)
  Viinin on..tai siis mitä pullossa lukee olisi seuraavaa..

  BADAGONI Saperavi Kakhétian region vine Dry Red 2005 Pullot varustettu Georgian ESC laulajan kuvalla ja takana numerointi ja Eurovision song contest loco sekä Georgian tv yhtiön locot…

  Oletko kuullut aiemmin ko viinistä onko tunnettua ja tiedätkö mahdollista keräilijää jonka varastoja ko. viini täydentäisi.. Itse en keräile viinejä nautin kyllä hyviä sellaisia… Yst terveisin Jari Pyy

 2. Toppen Says:

  Nyt täytyy sanoa ettei mitään käryä. Pahasti epäilen ettei mitään huippua ole ainakaan, tosin voin vaan olla ennakkoluuloinen.

  Koitappa guuglettaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s